Ce ar trebui sa cuprinda rutina de meditatie zilnica

Desigur există o diferență  imensă  între ce este necesar să cuprindă  meditația din rutina zilnică , când  esti într-o stare de echilibru și sănătate, versus meditația făcută  în  momente  de vindecare sau  evoluție  intentionață  prin  autocunoaștere  și  autoanaliză. 

În acest scurt articol voi face referire la momentele de echilibru, în care viața noastră este pe un palier normal, ca să spun așa. Deci, ce trebuie să cuprindă, minimum, mediația  inclusă  în rutina  zilnică, și de ce zic ‘’minimum’’?

Minimum pentru  că  se va  face întotdeauna  o distincție  clară  între nivelul  avansat  și cel de începător: meditația  este la îndemâna oricui, însă ea nu se face oricum. (a nu se confunda meditația cu rugăciunea. Rugăciunea  și meditația  nu sînt același lucru.)

Normalitatea  va fi întotdeauna încadrată la nivelul de începator, nu pentru a tăia aripile cuiva, nici pentru a diminua importanța realizărilor  și provocărilor din viața fiecăruia,  ci tocmai pentru a ne asigura că acel minimum realizat,  este  realizat  calitativ  și tinzând spre perfectiune. 

Altfel, care mai este rostul și locul dezvoltării spirituale , dezvoltării personale  în viața noastră? 

Să începem: 

în această ordine :  

- enumerare 3 lucruri pentru care sîntem recunoscători vieții 

- vizualizare 3 obiective mari, anuale, din lista rezoluțiilor stabilite la fiecare început sau sfârsit de an (unii preferă să îsi stabilească obiectivele anuale la început de an, iar  alții la sfarșit de an, când analizează  și  cu  retrospectiva  anuală) 

- vizualizare 3 “defecte”, autocunoastere, constientizare , eliminare  

- vizualizare 3 obiective  zilnice - lucruri importante / importante și urgente, programate a fi rezolvate în acea zi  ''rugăciunea'' de mulțumire (către Dumnezeu, Univers, Allah, etc,  fiecare mulțumește Supremului în care crede/ nu sint aici pentru a converti  și nici pentru a schimba convingerile nimănui, ci doar pentru  a  sublinia  necesitatea  credinței  în  Binele Suprem, și în Divinitate) 

- recapitularea celor 3 lucruri pentru  care ești recunoscător/ recunoascătoare  exerciții de respirație pentru aprofundarea, conștientizarea  și asimilarea sentimentului real de recunostință  și mulțumire  

- opțional : journaling 

Dacă va plăcut acest articol , nu uitați să dați  Like, Share,  și împreună  să creăm o lume mai educată,  mai bună, mai conștientă de prețiozitatea vieții   și  a realității   în care trăim. 

MH