5 obiceiuri ale oamenilor de succes

Oamenii de succes nu au devenit oameni de succes prin adoptarea și mentinerea unor obiceiuri mediocre sau toxice, ci prin adoptarea și menținerea unor obiceiuri sănătoase, oricât de banale și plictisitoare ar fi ele. 

Pentru a crea și adopta un nou obicei, de regulă ne sînt necesare între 22 și 90 de zile, în funcție de obiceiul care vrem să îl dezvoltăm și să îl incorporăm în activitatea noastră de zi cu zi. 

Iată 5 obiceiuri, ale oamenilor de succes și/sau fericiți, pe care poți începe chiar de azi să le implementezi în programul tău zilnic: 

  • 1. Citește în fiecare zi ceva, fie și o singură pagină dintr-o carte, dintr-o lucrare de specialitate a domeniului tău de lucru, despre un hobby, despre orice  îți captează atenția și te pasionează. Pe cât posibil caută să ai și o coerență  în ceea ce citești, pentru că lipsa de logică  și de consecutivitate în asimilarea noilor informații duce la blocaje, plictis, procrastinare, șamd. Un alt aspect important când citești: dacă găsești un cuvânt pe care nu îl ințelegi, nu trece mai departe: ci caută  în dicționar explicația lui, și abia apoi continuă cititul. Dacă nu faci asta, conform științei scientologiei  și dianetics, creierul tău nu va asimila restul informațiilor, ci va rămâne într-un soi de limbo, blocat, de la acel cuvânt pe care nu l-ai înțeles. Din experiența personală, subscriu acestei opinii. Deci: dacă e ceva nu înțelegi: caută în dex, și apoi continuă lecturarea.
  • 2. Sănătatea trebuie să fie o prioritate: orice ai face, întotdeauna ține cont de efectele pe termen lung și scurt pe care le pot avea asupra sănătății tale activitățile tale, sau dimpotrivă: non-activitățile, din agenda ta zilnică.
  • 3. Planifică-ți ziua cel mai târziu  în seara anterioară: astfel nu te vei trezi niciodată dimineața în bezna minții, neștiind încotro să mergi  și ce trebuie să faci mai  întâi. Organizarea este cheia unei activități de succes. Altfel riști să fii ocupat în permanență cu nimic, veșnic muncind fără nici un rezultat.
  • 4. Acționează chiar și atunci când îți este teamă. Cu siguranță ai supraviețuit unor lucruri mai rele, dacă azi ești aici și citești acest articol în pace și liniște. Evaluează orice situație de care îți e frică prin a te întreba ‘’ce se poate întâmpla rău?’’, și apoi caută soluții la fiecare ipoteză dramatică din capul tău. După ce ai terminat de rezolvat dileme ipotetice și imaginare vei realiza că ai pierdut prea mult timp aiurea și vei trece la fapte, cu toată frica ce o simți. Nu uita: frica e bună, dar nu și prostia. Chiar ai motive reale de frică?
  • 5. Fii recunoscător pentru tot ce ți se întâmplă: dacă e de bine, atunci e bine, dacă e de rău, atunci amintește-ți că se putea și mai rău de atât, iar tu ai primit o lecție pentru care prețul a fost ceva mai scump, însă a fost doar o lecție.

MH